0637 KAMO HUN 1307Kamocsay Ákos

Életem a borok körül forog, amióta az eszemet tudom. Gyerekkoromban édesapám mellett fedeztem fel a szőlő és a bor csodáját, együtt jártunk ki a móri szőlőnkbe, elkísértem a munkahelyére, a pincékbe. Nem csak az ő munkája volt, a mi életünk része is lett a szőlő és a bor. Számomra nem is volt kérdés, hogy később hivatásomnak is a borászatot választom.

Az iskolák után Édesapám mellett tanultam ki a szakma rejtelmeit, miközben dolgoztam Dél-Afrikában és Kaliforniában is. 2005-ben saját borászatot alapítottam Móron, 2013-ban pedig megújult névvel és lelkesedéssel folytatom tovább, amit elkezdtem: nagy borokat alkotni Móron.

A móri kötődés mellett új vizekre is eveztem, a nagyszülői háznál eltöltött idők a Balatonnál rengeteg élményt adtak, mára a vitorlázás nagy szerelmese is lettem. Szeretem a könnyű, gyümölcsös borokat is, melyeket szívesen bontunk a családdal a munkából hazaérve, vagy barátokkal egy nyári meleg napon, akár fröccsnek fogyasztva. Kézenfekvő volt, hogy a könnyű borokat a Balaton környékén készítsem.

Korhatár ellenőrzés / Age verification

Jelöld be a megfelelő mezőt / Mark the checkbox